In lijn met haar visie en doel houdt de Vlerick Group een aantal belangrijke langetermijndeelnemingen aan in beursgenoteerde bedrijven waar zij actief bij betrokken is.

.

De familie Vlerick is van oudsher een verankerende aandeelhouder van de Belgische bankverzekeraar KBC Groep. Bovendien vervult Philippe Vlerick er momenteel de rol van vice-voorzitter van de raad van bestuur.

KBC Groep biedt bank- en verzekeringsdiensten aan met een focus op retail, private banking, kleine en middelgrote ondernemingen en mid-cap klanten, voornamelijk in België, Centraal- en Oost-Europa.

In 2005 participeerde de Vlerick Group in de kapitaalsverhoging van Smartphoto, destijds nog Spector, om de herstructurering van  het fotobedrijf mogelijk te maken. Sindsdien is de groep een referentieaandeelhouder van Smartphoto. Op heden is Philippe Vlerick de voorzitter van de raad van bestuur van Smartphoto.

Smartphoto Group is een hoofdspeler op de Europese markt van fotoproducten met een e-commerce netwerk in vijftien landen. Het gamma omvat fotoboeken, fotokaarten, fotokalenders, foto’s op canvas, fotocadeaus, visuele communicatie, presentatiesystemen en bedrukt textiel voor B2B klanten en resellers.

Atenor is een internationale duurzame vastgoedontwikkelings-vennootschap en staat genoteerd op Euronext Brussels.

Aanwezig in tien Europese landen, ontwikkelt Atenor grote gemengde stadsprojecten – kantoren en residentieel – die voldoen aan de hoogste normen op het gebied van milieu, comfort en welzijn

In 2023 zijn 92% van de projecten in ontwikkeling afgestemd op de Europese taxonomiecriteria. Vlerick Group nam deel aan de kapitaalverhoging van 2023 en kwam zo in het kapitaal.

.