In lijn met haar visie en doel houdt de Vlerick Group een aantal belangrijke langetermijndeelnemingen aan in beursgenoteerde bedrijven waar zij actief bij betrokken is.

.

De familie Vlerick is van oudsher een verankerende aandeelhouder van de Belgische bankverzekeraar KBC Groep. Bovendien vervult Philippe Vlerick er momenteel de rol van vice-voorzitter van de raad van bestuur.

KBC Groep biedt bank- en verzekeringsdiensten aan met een focus op retail, private banking, kleine en middelgrote ondernemingen en mid-cap klanten, voornamelijk in België, Centraal- en Oost-Europa.

In 2005 participeerde de Vlerick Group in de kapitaalsverhoging van Smartphoto, destijds nog Spector, om de herstructurering van  het fotobedrijf mogelijk te maken. Sindsdien is de groep een referentieaandeelhouder van Smartphoto. Op heden is Philippe Vlerick de voorzitter van de raad van bestuur van Smartphoto.

Smartphoto Group is een hoofdspeler op de Europese markt van fotoproducten met een e-commerce netwerk in vijftien landen. Het gamma omvat fotoboeken, fotokaarten, fotokalenders, foto’s op canvas, fotocadeaus, visuele communicatie, presentatiesystemen en bedrukt textiel voor B2B klanten en resellers.

In 2015 investeerde de Vlerick Group in Oxurion, destijds ThromboGenics en werd zo een referentie-aandeelhouder. Philippe Vlerick zetelt in de raad van bestuur.

Oxurion is een biotechbedrijf dat innovatieve behandelingen voor oogaandoeningen ontwikkelt. Het bedrijf is in Leuven gevestigd maar heeft ook een afdeling in de Verenigde Staten.

.